От 611 по списък към момента са гласували 40 души.

...
 От 611 по списък към момента са гласували 40 души.
Коментари Харесай

Почти няма гласуващи в наводнените карловски села Каравелово, Богдан и Слатина

 „ От 611 по лист все още са дали своят вот 40 души. За съпоставяне на предходните избори – нормално гласоподават над 200 души. Определено обаче хората се измориха от многото избори и от наводнението. Тук главната възрастова конструкция на гласоподавателите е 45 – 50 години “, регистрира ръководителят на една от изборните секции в Каравелово Иван Петков. 

 

Обиколка на екипа на радио Пловдив из селото откри, че огромна част от засегнатите след наводнението избират да разчистват към домовете си, вместо да отидат до изборните секции. Причината е, че те са се обезверили. 

 

 „ Шахтите ни са запушени, всичко е леш, защо да гласоподавам. Сега чистим мръсната вода “, коменира един от жителите на Каравелово. Все отново има и такива, които въпреки да не са удовлетворени от метода, по който се е справила страната след бедствието избраха да отидат да гласоподават. Сред тях е и стара жена, която върви с бастун и с цел да стигне до изборната си секция, трябваше да измине към километър пеш.

 

Отишлите до секциите се надяват да се спре със сезонността на изборите и да се сформира едно стабилно държавно управление. Според локалните новите народни представители би трябвало да наблегнат върху няколко съществени тематики – обществена политика и корупция. 

В Каравелово и Слатина изборната интензивност се движи сред 13 и 16%. Малко по-висока е третото наранено село – Слатина.

 

" Няма проблеми при гласуването. Токът спря за няколко минути, само че се включи батерията на машината, която устоя към 30 минути ", обясниха от комисията в Слатина. Общият брой гласоподаватели в община Карлово, където попадат и трите села, са 43 827.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР